BLOG

Share this post

PRESCAD / Technical Notes: Pressure drop

En un sistema tancat de canonades on fluix un líquid impulsat per una bomba, això estarà subjecte a una pressió determinada.

 

Resistència al pas del fluid

Quan es requereix eliminar qualsevol contaminant, s’instal·la un filtre o filtre, amb els elements de filtre respectius, que poden ser una malla o cistell, bossa o cartutx de metall. Tanmateix, el sistema de filtre instal·lat farà certa resistència al pas del fluid. Aquesta resistència significarà una pèrdua de pressió entre l’entrada i la pressió de sortida de l’equip. Per exemple, si la pressió de funcionament és de 40 bar, aquesta serà la pressió que teniu a l’entrada del filtre. L’element de filtració representarà una pèrdua de pressió de 0,5 bar. Això significa que la pressió a la sortida del filtre serà de 39,5 bar (40-0,5 = 39,5). Un terme molt comú per a aquesta caiguda de pressió és Delta P (Ap).

A mesura que el sistema de filtració atrapa partícules contaminants, augmentarà cada vegada més la resistència i la caiguda de pressió augmentarà amb el temps.

Quan canvieu l’element del filtre

La millor manera de saber quan netejar o canviar un element de filtre (malla, bossa o cartutx) és quan la caiguda de pressió arriba a un cert límit. En el cas de la malla metàl·lica, es recomana prop de 0,5 bar, per a cartutxos i bosses al voltant d’1 bar. Però, en qualsevol cas, aquest valor pot variar en cada procés depenent de les seves condicions i requisits.

Considereu la caiguda de pressió

També és important tenir en compte la caiguda de pressió que tindrem en el nostre sistema quan instal·lem un filtre per analitzar si afectarà el sistema de bombament de cap manera, perquè si és alt, el fluid no arribarà a la seva destinació i ha de ser vist. La possibilitat de canviar la bomba per a un motor més potent i potser més costós.

Esperem que aquest article hagi estat del vostre interès. No dubti en contactar-nos per oferir la millor opció per a les seves necessitats de filtració. Podeu contactar amb nosaltres a info@prescad.com o visiteu el nostre lloc web www.prescad.com

 

Font: Prescad / Elblogdefiltración